על המרכז

אובדן ושכול הינם חלק בלתי נפרד ממעגל החיים, ואיש אינו מוגן מפניהם. למרות שכיחותה של חווית האובדן, ההתמודדות עימה כואבת, קשה ובעלת השפעות ארוכות שנים. השפעות השכול הינן מגוונות ועל כל אדם למצוא את הדרך להמשיך ולחיות לצד הכאב, הגעגוע, והשינוי המוחלט של החיים כפי שהתנהלו לפני האובדן. איתור וחקר הגורמים התורמים להתמודדות ולחוסן הנפשי בעקבות האובדן חיוניים במיוחד במדינת ישראל, מרובת התרבויות והדתות.

אוניברסיטת חיפה הקימה מרכז בינלאומי חדש וייחודי מסוגו בישראל, לחקר אובדן, שכול וחוסן נפשי. בראשו עומד פרופסור שמשון רובין אשר מוכר כמומחה בינלאומי בחקר וטיפול באובדן ושכול. המרכז שואף להוות  מוקד מחקר וידע בכל הקשור לאופני ההתמודדות עם הקושי של מות קרוב, ולהשלכות הפסיכולוגיות והנפשיות של שכול ואובדן לאורך זמן. המרכז עונה על הצורך הקיים כיום בישראל בגוף מחקר עצמאי, הפועל בכיוונים מדעיים אקדמיים ואשר ביכולתו להשפיע על כל העוסקים בתחום השכול בישראל, להוביל את התפתחותו המדעית של התחום בארץ ובעולם ולשלב את הידע הנצבר בו בשירותים הניתנים למתמודדים עם שכול ואובדן.

אנשי המרכז..

הודעות

הרצאות מצולמות מפי חברי המרכז על נושאים שונים העוסקים באובדן ושכול- לצפייה לחץ כאן.

ראיון עם פרופ׳ שמשון רובין, ראש המרכז הבינלאומי לחקר אובדן, שכול וחוסן נפשי בתוכנית ״לונדון וקירשנבאום״ בנושא אחים שכולים- לצפייה לחץ כאן.

כנסים

המרכז הבינלאומי לחקר אובדן, שכול וחוסן נפשי קיים את הכנס השביעי בנושא: "ימי זיכרון וימים אחרים: מי זוכרים, מה זוכרים, מתי זוכרים ולמה זוכרים?" באוניברסיטת חיפה בתאריך 9.1.2018. לצפייה בתוכנית - לחצו כאן.

המרכז הבינלאומי לחקר אובדן, שכול וחוסן נפשי קיים את הכנס השישי בנושא: "ימי זיכרון וימים אחרים: מי זוכרים, מה זוכרים, מתי זוכרים ולמה זוכרים?" באוניברסיטת חיפה בתאריך 22.11.2016. לצפייה בתוכנית הכנס - לחץ כאן. לצפייה בהרצאות מוקלטות מהכנס - לחץ כאן.

השתתפות במחקר

הזמנה להשתתף במחקר עמדות כלפי תגובה לשכול.

מומלץ להשתמש בדפדפן "כרום".

תודה רבה,
צוות המרכז

"לַכֹּל, זְמָן; וְעֵת לְכָל-חֵפֶץ, תַּחַת הַשָּׁמָיִם. עֵת לָלֶדֶת, וְעֵת לָמוּת; עֵת לָטַעַת, וְעֵת לַעֲקוֹר נָטוּע"  קהלת פרק ג'